Menu

Videopoker

Poker är ett spel som de flesta har hört talas om och kanske även spelat det några gånger. Det finns väldigt många varianter av det klassiska spelet och en av varianterna som de senaste åren har blivit mer populär är videopoker. För att enkelt förklara vad videopoker egentligen är så är det en korsning mellan femkorts-poker och en spelautomat. Målet med spelet är att man ska få en så bra hand som möjligt med fem kort. Händerna har samma mening som i klassisk poker, där Royal Flush och Royal Straigh Flush är de bästa händerna och par är en av de lägsta.

De olika varianter av videopoker

De vanligaste varianterna är Deuces Wild och Jacks or Better, men det finns också andra. Skillnaden mellan de olika varianterna är inte särskilt stora, de tydligaste skillnaderna är att i Deuces Wild räknas alla tvåor som ett wild-card. Det betyder att de kan ersätta andra kort och man får större chans till en vinnande hand. I Jacks or Better är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg att man måste få minst par i knektar för att det ska räknas som en vinnande hand. Innan man spelar är det bra att läsa igenom vilka regler som gäller för just den varianten av videopoker man spelar.

Enkelt att spela – grundregler

Det spelar ingen roll om man spelar på nätet ett på en fysisk maskin. Man börjar alltid med att göra en insats. Insatserna är oftast ganska små i videopoker, de brukar ligga på några kronor. Efter att man har gjort insatsen blir man tilldelad fem kort och av dessa kort ska man bestämma vilka man vill behålla och vilka man vill byta ut. Självklart kan man behålla alla om man får en bra hand med de första korten. Väljer man att byta ut några kort blir man tilldelad nya och sedan får man se om man vunnit något. Svårare än så är det inte.