Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk är en videoslot från den svenska spelleverantören NetEnt. Spelet lanserades i november 2011 och är en mycket välgjord spelautomat. Det är en väldigt rolig och underhållande slot, vi kan definitivt säga att NetEnt har lyckats med denna på ett fantastiskt vis. Spelautomaten bjuder på en harmonisk grafik och vackra animationer. Det gör att sloten är en fröjd för både ögon och sinne.

Tema

Jack and the Beanstalk har ett tema som bygger på den klassiska sagan vid samma namn. Sagan handlar om den lilla pojken Jack som på en marknad byter till sig ett magiskt frö som har kraften att gro en bönstjälk. Den ska kunna sträcka sig upp bland molnen. Efter Jack har odlat fröet finner han ett slott bland molnen där jättarna bor. Här får Jack tag i en höna som värper ägg av guld, och en guldharpa. Besöket slutar med att Jack flyr från slottet. Det är här som spelautomaten börjar.

Grafik och symboler

I början får du se ett snyggt animerat intro som gör dig bekant med sagan, för att förstå symbolerna och spelplanen i sloten. Spelplanen, symbolerna, ljudet, musiken och filmsekvenserna är väldigt proffsigt gjorda. Bakgrunden till spelplanen är en bild på Jacks trädgård som ger en ljus och trevlig känsla. I bakgrunden ser du även små animationer som exempelvis en flygande fågel. Symbolerna kommer alla ifrån sagan. Du kommer bland annat att få se Jack själv, en jätte, guldhönan, harpan, geten, skattkistan och många fler.

Bonusfunktioner

Spelet har en scatter-symbol i form av en kista med ädelstenar. Snurrar du fram minst tre scatters på en vinstlinje kommer du att aktivera free spins-rundan. Här får du 10 free spins att använda. Wild-symbolen har spelet logo som form och får du den i en kombination med vinstrad kan din vinst tredubblas. Den här wild-symbolen är även en Walking Wild, vilket betyder att efter att du har fått din vinst flyttar sig symbolen åt vänster till nästa hjul. Eventuella nya vinster delas ut.

Spelet har även en bonusfunktion, den kommer du till genom att hitta nycklar under free spins-läget. Nycklarna kommer du att hitta på femte hjulet. Skulle du lyckas samla tre nycklar blir wild-symboler till Stacked Wilds som har en multiplikator på 2 gånger vinsten. Lyckas du att samla ihop 6 nycklar förvandlas Wild-Symboler till guldhönor, alltså Stacked Wilds med en multiplikator på 3 gånger vinsten. Samlar du ihop 9 nycklar blir symbolerna guldharpor och förvandlas till Expanding wilds. Du kan vinna härliga vinster i den här sloten.