Starburst

Starburst är en populär slot från den svenska spelutvecklaren NetEnt. Denna färgsprakande spelautomat kommer att underhålla dig i timmar med speciella wilds och re-spins. När sloten släpptes år 2012 fick den ett vacklande mottagande men är idag en av de absolut populäraste och framgångsrikaste spelautomaterna någonsin inom online casino. Starburst är en klassisk spelautomat som gör att det känns som att du har kommit till en spelhall på 80-talet.

Starburst är en spelautomat som har 5 hjul med 3 rader och 10 olika vinstlinjer, som ger vinst på båda håll. Per snurr kan du satsa så mycket som 1 000 kronor, men så lite som 1 krona om du vill. Då Starburst har 10 nivåer och 7 olika myntvärden passar denna slot alla sorters spelare och deras olika storlekar på plånböckerna. Du bestämmer själv hur mycket eller lite som du vill satsa.

Symboler & Vinster

Starburst har en enkel och färgrik design som är en fröjd för ögat. Symbolerna i Starburst har formen av vackra ädelstenar. Bland de klassiska slot-symbolerna ”7” och ”bar” kommer du även att få ser blå safirer, lila ametister, gröna smaragder, gula beryller och brandgula opaler. Du kommer också att stöta på specialsymboler Starburst Wild. Det finns dock ingen scatter, vilket skiljer sig från många andra av NetEnts videoslots.

Wild-symboler kan dyka upp de tre mittersta hjulen, och det är möjligt att få tre re-spins av dem också. Vinsterna i Starburst är något som har bidragit till slotens stora popularitet, den har nämligen en väldig låg volatilitet. Detta betyder att spelare sälla behöver vänta särskilt länge innan en storvinst snurras fram. Maxvinsten hos Starburst ligger på 50 000 mynt och spelautomaten har en RTP på 96,1%.

Bonusfunktioner

Vad som också gör Starburst värd att spela är bonusfunktionerna. Du kommer bland annat att få ta del av en Starburst Wild, som är en expanderande jokersymbol som täcker hela hjulet den dyker upp på. Det gör den för att öka dina vinstchanser. De övriga hjulen snurrar igen helt gratis, så att du får ytterligare en chans att vinna. Maxgränsen på hur många re-spins du får i rad är 3.

Starburst är även en Win Both Ways slot. Det betyder att det inte bara är klassiska vänster till höger vinster, istället går alla kombinationer oavsett håll och riktning till vinst. Starburst är en färgstark slot med ett retroinspirerat tema. Det är en enkel men mycket underhållande slot som blev väldigt populär på mycket kort tid. Det är ett spel som passar alla sorters spelare, oavsett om du är nybörjare eller erfaren.